În Ziarul Financiar despre Tribul

În Ziarul Financiar despre Tribul

A venit și ziua în care în Ziarul Financiar se vorbește despre Tribul… chiar dacă numa’ puțin.

Poftim o parte din text. Click pe link pentru text integral.

Ariel Constantinof (24 de ani) pornea în 2010 în Bucureşti o firmă de curierat exclusiv pe bi­cicletă care a ajuns anul trecut la afaceri de 157.000 de lei, iar în lunile bune numără chiar şi 900 de livrări.

„Singura investiţie, dacă se poate numi aşa, a fost cum­pă­rarea domeniului pen­tru site, care la vremea res­pectivă cred că a fost 11 eu­ro pe an. În rest, cu bicicleta pe care o aveam deja şi cu rucscacul pe care mi-l aruncam în spate, ple­cam să livrez de fiecare dată când suna tele­fo­nul“, îşi aminteşte tânărul.

Ariel Constantinof este unul dintre cei 160.000 de tineri români care nu s-au înscris după termi­na­rea liceului la o instituţie de învăţământ supe­rior. El a decis în perioa­da liceu­lui că îşi poate câştiga exis­tenţa din blog­ging. A urmat apoi proiectul de pe piaţa de curierat, care este admi­nistrat în pre­zent de Tribul, o organizaţie non-guvernamentală.

„Nu m-am dus la facultate pentru că deja lucram şi ştiam că nu vreau să merg acolo. Undeva prin clasa a şasea câş­ti­gam primii bani de pe urma unui site făcut de mine. Am primit atunci 100 de dolari. Mai târziu am lucrat la o agenţie de pu­bli­citate şi am tot avut job-uri prin liceu. Tot în liceu am des­co­perit şi ce în­seam­nă un busi­ness so­cial, iar din 2011 şi până în pre­zent m-am ocu­pat în parelel cu bloggingul şi cu busi­nes­sul meu de curierat pe bicicletă, Tribul“.

În 2014, la sfârşitul celui de-al patrulea an de func­ţionare, Tribul lui Constantinof înregistra o cifră de afaceri de 157.000 de lei. Gândit la început ca o modalitate de a atrage atenţia asupra pre­zen­ţei bicicliştilor în oraş, Tribul a ajuns să aibă în pe­rioa­dele de vârf şi 900 de livrări pe lună, potrivit fondatorului.

În prezent, Tribul numără şase angajaţi, dintre care patru curieri şi un dispecer. În perioadele aglo­merate însă, numărul curierilor creşte prin con­tracte de colaborare.

„Cred că cele mai bune luni sunt octombrie-decembrie, dar şi cele de pri­mă­vară, când toată lumea este în Bucureşti. Într-o lună proastă avem cam 500 de livrări, în schimb apar mereu colaborări neaştep­ta­te cu companii care pot so­li­cita şi 400 de livrări într-o sin­gură zi. Şi atunci luăm legă­tu­ra cu ceilalţi curieri cu care am mai lucrat, iar ei ne ajută. Funcţionăm fix ca valul acesta Uber, numai că noi li­vrăm obiecte“, a declarat Constantinof.

Printre companiile care au apelat la serviciile de curierat pe bicicletă se numără şi L’Oréal, Aqua Carpatica, Mio Bio, RAL Commu­nications şi alţii.

Citește mai departe >>>


Dă mai departe dacă ți-a plăcut:

Lasă un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

*